• Evenemang idag
Lördag
7
April 2018
Harrys Gävle Gävle

Sparzanza +support Candle

Vi är så glada att återigen få hälsa SPARZANZA välkomna till Dirty Harry Rockbar denna lördag & med support av lokala Candle \m/

Entré:
120 kronor i dörren (ej förköp)

Tider:
Info kommer längre fram

****************************************************************************************
SPARZANZA
Stora gitarrer, ett sylvasst driv, de där refrängerna som slingrar sig runt smittsamma melodier och ett mörker som aldrig ljusnar – innehållsförteckningen i Sparzanzas musik är välkänd och fansen har bara blivit fler. Bandets street team – Black Cult – har förgreningar i flera världsdelar och tillsammans med bandet kan de blicka tillbaka på en tjugoårig karriär fylld med explosiv metal, nomineringar i olika prestigefyllda galor samt mängder av lyckade turnéer och spelningar i radio.

Sweden Rock Festival, Sauna Open Air och Q-Stock - namnen säger allt. Stora festivaler med tunga rykten kring sig och med världsartister som Mötley Crue på affischerna. Sparzanza har de senaste åren rört sig i de stora bandens kölvatten och har siktet inställt på fler av de stora scenerna.

2017
Nya albumet ”Announcing The End” skrivs i Spanien och släpps efter sommaren. Efter tjugo år vill Sparzanza nå ut till en bredare publik och skriver på för svenska Despotz Records.

2011 – 2015
Finland upptäcker Sparzanza på allvar. Bandet genomför mängder av spelningar i landet och får stor uppmärksamhet i finsk rockradio. Albumen ”Folie à Cinq” (2012), ”Death Is Certain” - Life Is Not (2012) och ”Circle” (2014) släpps. Sparzanza gör flera musikvideor som finns på bandets YouTube-kanal och spelar i Kina.

2006 - 2010
Med albumet ”Banisher of the light” (2007) faller soundet på plats och Sparzanza hittar formen för framtiden. Uppföljaren ”In Voodoo Veritas” (2009) var en fortsättning på det lyckade receptet. Gitarristen David Johannesson lämnar bandet 2009 och ersätts av Magnus Eronen.

2000 – 2005
2001 respektive 2003 släpper Sparzanza albumen ”Angels of vengeance” och ”Into the sewers”. Samarbetet med producenten Rikard Löfgren, som kom att bli lite av bandets sjätte medlem, inleds.

1996 - 2000
Sparzanza bildas i värmländska Kil av gitarristerna Calle och David Johannesson samt trummisen Anders Åberg . Bandet spelar in demos, släpper ett flertal EP´s och ändrar lite i sättningen. Bassisten Johan Carlsson och sångaren Fredrik Weileby går med i bandet.

Länkar:
Hemsida: www.facebook.com/sparzanza
Facebook: www.facebook.com/sparzanza
Instagram: www.instagram.com/sparzanza
Youtube: www.youtube.com/user/Sparzanzaofficial

Mer nöjen på Harrys Gävle
Fredag 28 September 2018
I siffror

52 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

154 st

har besökt evenemanget på Gävle.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Harrys Gävle). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sparzanza +support Candle, Harrys Gävle

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni