• Evenemang idag
19-23
Mar-Apr 2018
På söder i Gävle Gävle

Spädbarnsreflexer

Fem träffar med lek, rörelse och information för vuxna och små barn, 0 - 2 år. Fokus ligger på primitiva spädbarnsreflexer och det lilla barnets motoriska utveckling.

Vilken funktion har de primitiva spädbarnsreflexerna?
Vad gör det lilla barnet för att utveckla sin motorik?
Vad händer då den tidiga motorisk utvecklingen i livet inte blir som den ska? Vilka svårigheter kan barnet få senare i livet?
Hur kan du som förälder stötta ditt lilla barn i detta "motoriska arbete"?

Amanda Aaro förmedlar under dessa fem träffar kunskap om primitiva spädbarnsreflexer, vilken funktion de har och hur de kan påverka det stora barnet eller den vuxna om de inte integreras som de ska eller återaktiveras. Eftersom det här är en aktivitet för vuxna och små barn tillsammans kommer mycket fokus ligga på de små. Vi leker, rör oss och sjunger integrerat med information. Amanda är utbildad förskollärare och har därutöver gått kurser som handlar om spädbarnsreflexer och Rytmisk Rörelseträning.

Kort information om primitiva spädbarnsreflexer:
Reflexerna hjälper spädbarnet att lära sig hur kroppen fungerar. De leder till att barnet spontant gör olika rörelser som utvecklar motoriken och nervnäten i hjärnan. Om spädbarnet inte går igenom alla motoriska steg, till exempel att gunga på alla fyra eller kravla förblir reflexer aktiva. De kan också aktiveras igen av fysiska eller psykiska trauman.

Aktiva reflexer kan leda till många besvär som läs och skrivsvårigheter, smärtproblematik, uppmärksamhetsproblem, överdriven rädsla, hyperaktivitet samt svårighet med koordination, motorik, balans och stabilitet i kroppen.

Väl integrerade primitiva reflexer leder till att livet blir lättare att leva. Det blir lättare att lära sig cykla, åka skidor, simma, läsa, skriva, räkna, umgås med vänner och så vidare.

Anmälan är obligatorisk
Kostnad: 250 kr för fem tillfällen
Tid och datum: måndagar kl 11.00 - 12.00 den 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4
Plats: På söder i Gävle, lokal meddelas senare

Varmt Välkommen!
Amanda Aaro
070 - 344 13 34, info@rorelseterapi.com

I siffror

66 st

har besökt evenemanget på Gävle.com

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj