Tisdag
11
December 2018
Gävle Teater Gävle

Stolarna - gästspel från Dramaten

En tragisk fars med Johan Ulveson och Kicki Bramberg
Dörrklockan ringer. Till Gubben och Gummans glädje och förvåning börjar de imaginära gästerna att komma. Stolar plockas fram. Dörren ringer igen. Och igen. I takt med att de osynliga gästerna ramlar in plockas stolarna fram. Alla är här och nu väntar de bara på vältalaren som ska förmedla Gubbens budskap. För en lite mer professionell touch.

Eugène Ionesco själv kallade Stolarna för en tragisk fars. Det är en av efterkrigstidens verkliga klassiker och ett av de främsta exemplen på den absurda teatern. Den har satts upp på Dramaten tidigare, då i regi av Alf Sjöberg och Allan Edwall och Gertrud Fridh i rollerna som Gubben och Gumman. I all sin absurdism behandlar den djupt mänskliga teman som ensamhet, åldrande och livets slut. Regisserar gör Tobias Theorell, som senast satte upp Anna Karenina på Dramatens stora scen förra året. Tidigare har han bl.a. regisserat Figaros Bröllop och De stora vidderna på Dramaten.

Föreställningslängd: 1 timme och 20 minuter.
Johan Ulveson och Kicki Bramberg om Stolarna av Ionesco på Dramaten.
Kicki Bramberg tillhör Dramatens fasta ensemble.
Hon utbildades vid Scenskolan i Malmö och började 1984 vid Dramaten. Hon har ofta medverkat i Ingmar Bergmans produktioner.
Utanför Dramaten har hon bland annat spelat i Riksteatern Tyst Teaters uppsättning av Stormen. Hon medverkade i tv-versionen av Stig Larssons VD.
På Dramaten har Kicki gjort en mängd roller, bland annat i Den ömhet jag är värd, Muntra fruarna i Windsor, Jane Eyre, En familj - August Osage County, Romeo och Julia, Fanny och Alexander och i Satans Strindberg-produktionerna Reflektioner kring naturalismen och kvinnan - ett samtal, Den fredlöse, I'mSaving my flower 4U Goatboy samt The Royal Dramatic Rumble Wrestling Fight Night Forever! - Fadern Vs. Fordringsägare. 2013 medverkade hon i De oskyldiga och Fanny och Alexander. Kicki Bramberg gästade 2014 Giron sámi teáhter (Samiska teatern) i pjäsen Jag är tusen år/ Mon lean duhát jagi.
Aktuell med Oidipus/Antigone, Stolarna.
Johan Ulveson är utbildad vid scenskolan i Malmö. Han började sin karriär på Norrbottensteatern och har sedan dess medverkat i en mängd uppsättningar på olika teaterscener.
På film och TV kan bland många produktioner nämnas Lorry, Parlamentet, c/o Segemyhr, Yrrol och Ulveson och Herngren.
2010 medverkade han i Pygmalion.
Han har även medverkat i en del pjäser på Dramaten, Oidipus, Antigone, Molnens bröder och Ivanov med flera.
Aktuell med Oidipus/Antigone, Stolarna.

Biljetter & tider

Tisdag 11 December 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Stolarna - gästspel från Dramaten, Gävle Teater

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November