• Evenemang idag
Söndag
6
Oktober 2019
Gävle Konserthus Gävle

Från blues till gospel med Strömsbro kyrkokör

Blues och gospel har länge gått hand i hand genom musikhistorien. Bägge musikstilarna växte fram i USA i början av 1900-talet i afroamerikanska grupperingar, men hade helt olika scener och budskap. Gospel betyder Evangelium, vilket i sin tur betyder Glatt Budskap, och det kan ibland kännas avlägset för bluesen. De båda musikstilarna möts dock i spirituals där de kristna texterna och budskapen blandas med afrikansk musik och rytm. Den svarta amerikanska gospelns fader, Thomas A Dorsey, började sin karriär som bluespianist, och har sedan skrivit musik som spelats in av artister som också rör sig mellan blues och gospel, som till exempel Ray Charles, Aretha Franklin och Elvis Presley. Bluesen har inte på samma sätt en utpekad anfader, även om Robert Johnson med sina 29 sånger anses som en av de mest tongivande. Kontrasten känns ju dramatisk mellan att prisa gud och att sälja sin själ till djävulen som Robert Johnson ansågs ha gjort, men i musiken skapar detta en dynamik där glatt och sorgset möts, sakralt och profant, starkt och svagt, stort och smått.
Gävle JazzClub i samarbete med Svenska kyrkan i Gävle bjuder på en konsert i denna dynamik, där musikstilarna tolkas och vävs ihop. Vi får uppleva såväl bluesband som kyrkokör, och framför allt mötet mellan dem. Missa inte denna unika konsert i konserthusets restaurang.
Sångsolister: Sara Kreft, Ellen Weiss, Stefan Sjöman, Christian Dalin
Musiker: Rickard Gustafsson – saxofon, Claes Rahm – munspel, Henrik Persson – gitarr, Lars Jonshult, - bas, Anders Lättman - trummor, Leif Nahnfeldt – klaviatur, Christian Dalin - klaviatur (km)

Konsertlängd: ca 2 tim inkl. paus
Arrangör: Gävle JazzClub
Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Från blues till gospel med Strömsbro kyrkokör, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November