• Evenemang idag
Onsdag
18
Mars 2020
Gävle Konserthus Gävle

Terese Lien Evenstad Quartet

Terese Lien Evenstad Quartet
Terese Lien Evenstad violin, Anna Greta Sigurdadottir piano, Arvid Jullander bas och Peter Danemo trummor.

I kväll blir det spännande och gränsöverskridande musik och Terese säger det bäst själv med sina egna ord:
Terese Lien Evenstad Quartet tar med dig på en vandring genom olika ljudlandskap inspirerade av nordens höga fjäll och djupa dalar. Med den ena foten i den traditionella jazzen utforskar Terese det nutida nordiska uttrycket och har vaskat fram en spännande repertoar med egna låtar. Kvartetten består av prisbelönta jazzmusiker och tillsammans skapar de en unik konsertupplevelse.
Kom till Gävle jazzklubb och upplev jazz som du aldrig har upplevt den förut! Fyra skickliga hantverkare framför nordisk jazz som berör och väcker till eftertanke.
År 2018 nominerades Terese till P2 Jazzkatten som ”Årets Nykomling” och blev även utnämnd till förste stipendiat bland Föreningen Klassisk Jazz’ Armstrong-stipendiater. År 2019 år blev hon utsedd till ”Ung Svensk Solist” av Scenkonst Sörmland och uttagen till succékonsertserien ”Up and coming” där unga jazztalanger möter Bohuslän Big Band.
2017 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Woodland och sedan dess har Terese skrivit musik inför bandets andra album som kommer släppas 2020.
Några pressröster:
”Hon har gett violinen ett nytt ansikte inom jazzen” - Louis Armstrong stipendiet
”Woodland är fyllt av hennes egna låtar; atmosfär¬rik modern jazz, omväxlande lyrisk och tryck¬pulserande, med melodier som har kapacitet att måla upp bilder i huvudet på lyssnaren.” - Alexander Agrell, Sydsvenskan
"Hon har ett helt eget tonspråk och hennes sinne för suggestiva melodier står i klass för sig. Influenser från Miles Davis modala jazz, Hans Zimmers filmmusik och den nordiska naturen kan höras i Woodland, men till syvende och sista låter Woodland bara som Terese Lien Evenstad Quartet och inget annat”. - Johan Jakobsson, Orkesterjournalen
Konsertlängd: Ca 1 timme och 30 minuter, utan paus
Arrangör: Gävle JazzClub
Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Biljetter & tider

Onsdag 18 Mars 2020 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Terese Lien Evenstad Quartet, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April