• Evenemang idag
Onsdag
3
Juni 2020
Gävle Teater Gävle

Kurage - max 50 platser

Om 80-talets Sverige och en samtid i panik.
En infektionsläkare hittar ett dödligt virus. En präst viger sitt liv åt de smittade. Och en begravningsentreprenör som är den enda att begrava offren.

Kurage är ett nyskrivet drama baserat på verkliga händelser, en berättelse om fyra personer som stod upp i stormen och gjorde det de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande. Föreställningen riktar fokus på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och de verkliga händelser och öden som karaktärerna levt och tagit del av. En svindlande historia om människovärde, mod och hopp.
Med nyskriven musik, nära sittning mellan publik och skådespelare i gemensam scenografi, förvandlas rummet till en kapsel som tar oss bakåt i tiden till åttiotalet för att landa i vår samtid. Vem är den som står upp för människovärdet idag? Hur synliggör vi civilkurage i dagens samhälle? Vem är hjälten i mitt liv?
Det framgångsrika teamet som står bakom produktionen har tidigare gjort publiksuccé på Riksteaterscenerna med "Landet Inuti", "Vårt förakt för svaghet" och "No tears for queers".
Produktionen är en samproduktion mellan Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern.
Medverkande:
Mårten Andersson, Victor Wigardt, Lotta Östlin Stenshäll
Ett samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Teater Västernorrland och Riksteatern
Föreställningslängd: 2 timmar inkl paus
Onumrerad salong
På grund av nuvarande regler säljer vi max 50 biljetter.

Biljetter & tider

Onsdag 3 Juni 2020 18:30 Boka hos Ticketmaster
I siffror

145 st

har besökt evenemanget på Gävle.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kurage - max 50 platser, Gävle Teater

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April