Fredag
11
Februari 2022
Gävle Konserthus Gävle

Annika Norlin möter Gävle Symfoniorkester - EXTRAKONSERT

Corona flyttat
KONSERTEN ÄR FRAMFLYTTAD FRÅN 2021-02-26 - TILL 2022-02-11.

Köpt biljett gäller till nya datumet. Mer information om återlösen av biljetter skickas till den mailadress som använts i samband med biljettköp.
Annika Norlin kommer tillbaka till Gävle för första gången på många år! Tillsammans med Gävle symfoniorkester kommer hon framföra musik från hennes skivor.
Annika Norlin är en singer/ songwriter som gjort sig känd för ärliga, egensinniga låtar och ett alldeles unikt intimt uttryck. Hon har ett starkt samhällspatos, vilket märks både på och utanför scenen. Hon når en bred publik genom sina båda alter egon Säkert! och Hello Saferide.
Dirigenten Jonas Nydesjö leder konserten och har även arrangerat en del av musiken.
”Jonas och jag har tidigare fått göra det här på Malmö Live och Norrlandsoperan, och det var bland det mest omvälvande jag gjort. Både publiken och jag var helt slut efteråt”, säger Annika Norlin
"Konceptet Jonas Nydesjö, jag och symfoniorkester kom till av en slump - jag blev tillfrågad om en konsert i Malmö för tre år sedan. Konserten skulle spänna över alla mina skivor, både Hello Saferide och Säkert! Det var tänkt att uppföras en gång bara, men det blev så lyckat att vi sedan tjatade in oss på Norrlandsoperan i Umeå, och sedan spreds ordet till Sundsvall och nu till Gävle. För varje konsert har vi modifierat upplägget lite, och Jonas och jag har gjort musik tillsammans som man bara kan höra här.
Det speciella är kanske att det inte, som vanligt är när en popartist möter en orkester, rör sig om en popmusikföreställning med lite stråkar till, utan i stället är det bara orkestern och jag. Orkestern får arbeta på max, och Jonas och jag med. Jag är själv är lite chockad över hur väl mitt uttryck, som väl är lite oskolat, har gift sig med symfoniorkester. Jag tror det har att göra med att arrangemangen lyckas plocka fram de stora temana i min musik på ett annat sätt: längtan, kärlek, liv och död. Vi har också tänkt att vi allihop i rummet ska tvingas röra oss utanför vår comfort zone, inte minst publiken som antingen brukar vara poplyssnare som är nya till symfoniklanger eller orkesterlyssnare som är ovana vid en röst som min.
Jag vill understryka hur speciella de här konserterna är för mig. Vi har hittills gjort en per år, och en anledning till det är att jag inte skulle palla att göra flera, jag är helt slut efter en sån här kväll. Det är känslosamt i sig för mig att göra musik, och att sedan få höra den med harpa och violiner är helt vansinnigt. Jag förbereder mig som inför Vasaloppet eller högskoleprovet typ, måste sitta still och glo i flera dagar innan.
Det ska bli superkul att få göra det här ihop med Gävlesymfonikerna som jag hört låter fantastiskt, och Gävlepubliken som jag har extremt positiva minnen av från tidigare spelningar. "
Konsertlängd: Ca 120 minuter, ink paus.
Arrangör: Gävle Konserthus
Rullstolsplatser finns på parkett balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare går in gratis, men måste ha biljett.
För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172900.

Biljetter & tider

Fredag 11 Februari 2022 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Annika Norlin möter Gävle Symfoniorkester - EXTRAKONSERT, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November