• Evenemang idag
Lördag
13
Augusti 2022
Gävle Konserthus Gävle

Axmar 350 - Lisa, Lena & Lisa möter Gävle Symfoniorker

Axmar 350 - Lisa, Lena & Lisa möter Gävle Symfoniorker
För att fira att Axmar bruk fyller 350 år gav 2021 en jubileumskonsert i Hyttan med de framstående solisterna Lena Willemark, violin och sång, Lisa Rydberg, violin och Lisa Långbacka, accordeon. Konserten innehöll delvis nykomponerad musik utifrån traktens rika historia. På grund pandemin kunde inte evenemanget få den dignitet och storlek som det var planerat. Nu återges konserten tillsammans med Gävle Symfoniorker under ledning av Bertil Fält, och tillsammans med dem kan vi fira Axmar Bruk 350 år en gång till!

Lena Willemark är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon räknas som en av Sveriges främsta folkmusiksångare. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland sex Grammisar, är Riksspelman, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och var nominerad till Nordiska rådets musikpris 2021.
Lisa Rydberg är Riksspelman och barockviolinist - en musiker med ett brett register. Hon utgör ena halvan av duon Bach på svenska, figurerar i barockensembler, har medverkat på album med artister som Ulf Lundell, Nicolai Dunger och First Aid Kit samt arrangerar och komponerar musik. Hon har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Diplom på barockfiol.
Lisa Långbacka har sina rötter i folkmusiken men hon svävar fritt mellan olika musikvärldar, från pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon har uppträtt på Nobelmiddagen, turnerat med Norrbotten Big Band och Grammyvinnaren Maria Schneider och har spelat i svenska Eurovision Song Contest.
Bertil Fält är en multiinstrumentalist med saxofon som huvudinstrument. Syns i flera konstellationer, bland annat tillsammans med Camilla von Bothmer, och i trion SWUNG med Urban Andersson och Görgen Antonsson. Har undervisat inom musik sedan länge, och även komponerat och arrangerat musik för symfoniorkester.
Längd ca 90 min, ingen paus.
Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.
För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.

Biljetter & tider

Lördag 13 Augusti 2022 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Axmar 350 - Lisa, Lena & Lisa möter Gävle Symfoniorker, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti