• Evenemang idag
Torsdag
11
Maj 2023
Gävle Konserthus Gävle

Säsongsavslutning

Gävle Symfoniorkester
Christian Reif TILLTRÄDANDE CHEFDIRIGENT
Alexandra Dariescu PIANO

F. BERWALD Bayaderenfest
C. SCHUMANN Pianokonsert
W.A. MOZART Symfoni nr 41 ”Jupiter”
Den internationellt erkände 33-årige tyske dirigenten Christian Reif har utsetts till chefdirigent för Gävle Symfoniorkester från och med säsongen 2023/24.
Reifs första konsert som tillträdande chefdirigent sker vid säsongsavslutningen, som är just den här konserten.
"Ända sedan den första veckan som vi gjorde musik tillsammans, i december 2021, fick vi en omedelbar kontakt och allt kändes naturligt. Det är verkligen spännande att nu bli utsedd till nästa chefdirigent för Gävle Symfoniorkester, en ensemble som arbetar för en så varm och stöttande publik. Flexibiliteten och förmågan att ta musikaliska risker är något jag alltid har tyckt om med Gävle Symfoniorkester, och musikerna har gjort mig än mer inspirerad.”, säger Christian Reif.
”Jag ser väldigt mycket fram emot att samarbeta med orkestern och alla som jobbar kring den, att få skapa upplevelser för publiken som både underhåller och inspirerar. Med utgångspunkt i den varma och uppriktiga atmosfär som min föregångare Jaime Martín skapade, är jag så glad över att få möjligheten att fortsätta den musikaliska resan med denna fantastiska orkester och dess hängivna publik. Jag ser även fram mot att få träffa orkesterns publik och utforska staden och dess omgivningar!”, fortsätter Christian Reif.
Christian Reif
Christian Reif är en dirigent med passion för att utforska olika musikaliska genrer och en förmåga att inspirera musiker att prestera på sin högsta nivå och är känd för sin exceptionella förmåga att leda orkestrar till nya höjder av kreativitet och artisteri.
Reifs breda intresse för en rad olika stilar har gett honom en djup förståelse för musikhistoria, vilket berikat hans arbete som dirigent. Hans musikaliska vision och höga energi har gjort honom mycket eftertraktad, och han har dirigerat några av världens mest prestigefyllda orkestrar, från San Francisco Symphony till Netherlands Radio Philharmonic Orchestra.
Med en imponerande repertoar som spänner från klassisk till samtida musik har Christian Reif visat sig vara en mångsidig dirigent med en unik förmåga att tolka och förmedla olika musikstilar på ett sätt som få andra kan matcha. Hans entusiasm och ödmjukhet på scenen har gjort honom till en favorit bland både musiker och publik, och hans kärlek för musik lyser igenom i varje konsert.
Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien - Lilla Torsdagsserien
Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Säsongsavslutning, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni