• Evenemang idag
Fredag
24
November 2023
Gävle Konserthus Gävle

FATEYEVA SPELAR LARSSON

Mirian Khukhunaishvili DIRIGENT
Asya Fateyeva SAXOFON
M. LYSELL Synaulia

L. E. LARSSON Saxofonkonsert
P. I. TCHAIKOVSKY Symfoni nr 4 op.36 f moll
Asya Fateyeva är en framstående rysk-svensk saxofonist som har etablerat sig som en av de mest spännande unga talangerna inom sitt område. Med sin oöverträffade tekniska skicklighet och uttrycksfulla spelstil har hon vunnit internationellt erkännande från både kritiker och publik. Fateyeva har framträtt som solist med ledande orkestrar runt om i världen och samarbetat med framstående dirigenter och musiker. Hon är också engagerad i att utforska och främja nya verk för saxofon, vilket har bidragit till att expandera instrumentets repertoar. Asya Fateyeva fortsätter att inspirera och fascinera med sin passionerade och dynamiska musikalitet.
Lars-Erik Larssons Saxofonkonsert är ett framstående verk inom den svenska konstmusiken. Konserten, komponerad 1934, är ett vackert exempel på den romantiska och melodiska stilen som kännetecknar Larssons musik. Verket är uppdelat i tre satser, varav den första introducerar saxofonen med eleganta och lyriska melodier. Den andra satsen erbjuder en mer lugn och reflekterande atmosfär, medan den tredje satsen är en sprudlande och virtuos final. Lars-Erik Larssons Saxofonkonsert är en fantastisk kombination av skönhet, teknisk briljans och emotionell intensitet som fortsätter att beröra och imponera på publiken idag.

Längd ca. 2 timmar inklusive paus
Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. FATEYEVA SPELAR LARSSON, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November