• Evenemang idag
Fredag
24
November 2023
Gävle Konserthus Gävle

ERIKA & CECILIA

De uppländska musikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm levererar kraftfull, känslosam folkmusik med mycket intensitet. Musiken bygger på två akustiska instrument (fiol och nyckelharpa) och Erikas och Cecilias röster som kompletterar och berikar varandra, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material. Våren 2023 är de aktuella med ett nytt album där de tonsatt ett antal av Edith Södergrans dikter. Om sin musik säger Erika och Cecilia: ”Vi strävar efter ett dynamiskt och tätt sammansvetsat samspel som bottnar i traditionen men där vi ständigt utmanar varandra till att skapa ett eget formspråk.”
Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som internationellt och har bl.a. medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De är också medlemmar i gruppen Systerpolskan, initierad av Benny Andersson och samarbetar med gitarristen Mats Bergström, vilken också är med på det senaste albumet.
Erika är Riksspelman på fiol och har tilldelats bland annat Viksta-Lassestipendiet, Pekkos Gustavs hederspris, Upplands spelmansförbunds guldmärke, Uppsala kommuns kulturstipendium, Region Uppsalas kulturstipendium och Uppsala konserthus vänners stora stipendium.
Cecilia har med bandet ”Siri Karlsson” bland annat fått pris på Manifestgalan och Folk och världsmusikgalan. Hon har även fått Landstinget i Uppsala läns kulturstipendium, Stockholms stads kulturstipendium och Uppsala konserthus vänners stora stipendium.
Konsert längd: ca 60 min, utan ingen paus.
Konserthuset och restaurangen öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. ERIKA & CECILIA, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November