Söndag
11
Februari 2024
Gävle Konserthus Gävle

Gävle Gospelfestival 2024

Välkommen till en härlig gospelfest den 11 februari kl. 18. 00 i Gävle Konserthus! En av Sveriges största och äldsta gospelfestivaler!
Stjärnan Samuel Ljundblahd och återvändande favoriten Jay T. Hairston uppträder tillsammans med Gävle Gospels Masschoir, med över 400 sångare! Allt under ledning av Anki och Magnus Spångberg. Gör dig beredd på att följa med oss med till nya gospelhöjder!
Äntligen är det åter dags för Gävle Gospelfestival! Det vinnande konceptet fortsätter, med fantastiska solister, Gävle Gospels mäktiga Masschoir, allt under ledning av Anki och Magnus Spångberg, som med sin stora erfarenhet inom området guidar både de på scenen och publiken till en upplevelse utöver det vanliga!
SAMUEL LJUNGBLAHD
Samuel som även är kallad Sveriges soul- och gospelkung fick sitt genombrott i tv-programmet ”Så ska det låta” och inte minst genom sin medverkan på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Samuel har också haft samarbete med Stockholms konserthus och Kungliga Filharmoniska Orkestern. Han har även lyckats med att golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Globen för ett antal år sedan. Samuel har bl.a. samarbetat med Lisa Nilsson, Carola, Sarah Dawn Finer m.fl. Han har släppt 7 album varav det senaste ”Right Now” som gavs ut under 2022.
JAY T. HAIRSTON
Jay T. Hairston har arbetat som biträdande mångfaldsansvarig och chef för Center for Inclusion vid Baldwin Wallace University. Han är även en internationell gospelartist med tre solo-CD:s på sin meritlista. Jay är också en stolt medlem av Kappa Alpha Psi Fraternity. Jay har tidigare deltagit som solist och körledare på Gospelverkstadens ”Sjung Gospel” samt i Gävle Gospelfestival 2013. Med en varm personlighet och med ett stort engagemang tar han sig an gospelmusiken och dess budskap tillsammans med körer i USA och Sverige.
ANKI & MAGNUS SPÅNGBERG
Naturligtvis kommer även Anki och Magnus Spångberg till festivalen! De medverkar i Gävle Gospelfestival för tjugoandra gången! Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skolas i Örebro. Star for Life upptar numera mycket tid för båda två med Magnus som kapellmästare och Anki som körledare. Under 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och de har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters. De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl. Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Sedan 2013 driver de projektet ”Sjung med Spångberg” i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400–500 sångare.
Evenemangets längd: Cirka 2 timmar och 15 minuter, inklusive paus.
Arrangörer: Gävle Gospel i samarbete med Gävle Konserthus, Sensus, Bilda, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan och Nöjespoolen.

Biljetter & tider

Söndag 11 Februari 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Gävle Gospelfestival 2024, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November