• Evenemang idag
Söndag
11
Februari 2024
Gävle Konserthus Gävle

Gävle Gospelfestival 2024

Välkommen till en härlig gospelfest den 11 februari kl. 18. 00 i Gävle Konserthus! En av Sveriges största och äldsta gospelfestivaler!
Stjärnan Samuel Ljungblahd och prisbelönt sångaren Volney Morgan uppträder tillsammans med Gävle Gospels Masschoir, med över 400 sångare! Allt under ledning av Anki och Magnus Spångberg. Gör dig beredd på att följa med oss med till nya gospelhöjder!
Äntligen är det åter dags för Gävle Gospelfestival! Det vinnande konceptet fortsätter, med fantastiska solister, Gävle Gospels mäktiga Masschoir, allt under ledning av Anki och Magnus Spångberg, som med sin stora erfarenhet inom området guidar både de på scenen och publiken till en upplevelse utöver det vanliga!
SAMUEL LJUNGBLAHD
Samuel som även är kallad Sveriges soul- och gospelkung fick sitt genombrott i tv-programmet ”Så ska det låta” och inte minst genom sin medverkan på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Samuel har också haft samarbete med Stockholms konserthus och Kungliga Filharmoniska Orkestern. Han har även lyckats med att golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Globen för ett antal år sedan. Samuel har bl.a. samarbetat med Lisa Nilsson, Carola, Sarah Dawn Finer m.fl. Han har släppt 7 album varav det senaste ”Right Now” som gavs ut under 2022.
Gävle Gospel måste tyvärr meddela att solisten Jay T Hairston inte kommer att kunna delta i vår festival, på grund av sjukdom i familjen. Istället är vi mycket glada att Volney Morgan kommer att medverka på festivalen!
VOLNEY MORGAN
Volney Morgan är pastor, prisbelönt körledare, sångare och låtskrivare från London. Volney Morgan & New-Ye har bland annat släppt albumet FOCUS och delat scen med artister som Kirk Franklin, Cece Winans och Tye Tribbett. Som solist och körledare är han ofta anlitad runtom i Europa och i övriga delar av världen. Hemma i London leder han även, tillsammans med sin fru Angel Morgan, Alive City Church UK. Vi hälsar Volney Morgan varmt välkommen till Gävle Gospelfestival!

ANKI & MAGNUS SPÅNGBERG
Naturligtvis kommer även Anki och Magnus Spångberg till festivalen! De medverkar i Gävle Gospelfestival för tjugoandra gången! Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skolas i Örebro. Star for Life upptar numera mycket tid för båda två med Magnus som kapellmästare och Anki som körledare. Under 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och de har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters. De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl. Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Sedan 2013 driver de projektet ”Sjung med Spångberg” i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400–500 sångare.
Evenemangets längd: Cirka 2 timmar och 15 minuter, inklusive paus.
Arrangörer: Gävle Gospel i samarbete med Gävle Konserthus, Sensus, Bilda, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan och Nöjespoolen.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Gävle Gospelfestival 2024, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari