Onsdag
13
Mars 2024
Gävle Konserthus Gävle

Väsen + Hawktail

Svensk folkmusik möter bluegrass och oldtime i en glädjefylld musikfest med svenska duon Väsen och amerikanska trion Hawktail.
Väsen + Hawktail är ett samarbete som har växt fram ur en långvarig musikalisk relation som började i USA. Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college och gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Nu äntligen efter alla dessa år så turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans. Svensk folkmusik möter Bluegrass och Oldtime i en glädjefylld musikfest.
Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.
Hawktail från USA, Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine och Crooked Still.
Med stöd från Statens Kulturråd och Region Gävleborg.
Väsen är:
Olov Johansson – Nyckelharpa
Mikael Marin – Basviola, Violoncello da spalla
Hawktail är:
Brittany Haas – Fiol
Jordan Tice – Gitarr
Paul Kowert – Kontrabas
Föreställningens längd: Ca 90 min, inkl. paus.
Konserthuset, biljettkassan och restaurangen öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Arrangör: Gävle Konserthus
För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908

Biljetter & tider

Onsdag 13 Mars 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Väsen + Hawktail, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari