• Evenemang idag
Lördag
2
Mars 2024
Gävle Konserthus Gävle

Jesper Lindell

Jesper Lindell till KAKEL i Gävle Konserthus i mars, och som support ser vi lokala fenomenet The Love Gangsters!

Jesper Lindell kommer till Gävle! September 2023 gav Jesper ut sin solo-EP "Windows Vol. 1" och därefter kom höstens samarbete med Magnus Carlson (som också stannade till i Gävle). Det blev en omfattande turné där Jesper Lindell och hans band backade Magnus med även gjorde en egen del av konserten, och det var inget annat än en succé! I mars 2024 är det så äntligen dags för Jesper Lindells nya album "Before The Sun" att se dagens ljus, och med det en turné!
Sedan Jesper Lindells album "Twilights" släpptes i januari 22 släpptes albumet "Twilights" har det hänt en hel del. Plattan hyllades samstämmigt i svensk och internationell press och sedan releasen har Jesper och hans band gjort över 100 spelningar i Sverige och Europa. Jesper Lindell har helt enkelt etablerat sig som en av Europas hetaste artister på rock och soul-scenen!
Jesper Lindells debutsingel »Moving Slow« från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har idag streamats nästan fem miljoner gånger. Med denna singel och den därpå följande EPn etablerades även Jespers samarbete med First Aid Kit-familjen, ett samarbete som fortsatte med First Aid Kits hyllade Leonard Cohen-hyllning på Dramaten, nu aktuell på skiva.
Efter diverse skivbolagsproblem kom det hyllade debutalbumet »Everyday Dreams« kom 2019 och innehåll bland annat radiofavoriterna »Whatever Happens« och »Stormy Waters«. Albumet släpptes även internationellt och fick bland annat lysande kritik i amerikansk media.
Efter de stora framgångarna med debutsingeln "Moving Slow" (i skrivande stund nära 5 miljoner streams på Spotify) var det meningen att karriären skulle rulla på. Jespers enorma talang skulle få blomma ut och drömmen om att få ut och spela och bygga sin publik uppfyllas. Men så blev det inte. Första albumet "Everyday Dreams" spelades in men refuserades av stora skivbolaget, trots att flera av låtarna senare blev radiohits. Men genom envishet och beslutsamhet började situationen så småningom ordna upp sig.
Jesper åkte hem till Ludvika, repade ihop sitt band och hösten 2019 och våren 2020 var avsatta för turnerande. Men så blev det inte. Pandemi och vacklande hälsa satte stopp för planerna. Men istället för att deppa ihop omvandlade Jesper motgångarna till en enorm kreativ energi. Han skrev mängder av starka låtar, sökte nya sound och arrangemang tillsammans med sitt väl sammansvetsade band och började spela in. Allt trots en allvarlig njursjukdom. Men efter en lång och tung period med dialys fick Jesper en ny njure av sin pappa och trots en lång återhämtningsperiod turnerade Jesper och hans band flitigt. Under 2022 genomförde de över 100 spelningar!
Som support ser vi lokala fenomenet The Love Gangsters. Sedan bildandet mitt under 2020-pandemin i Gävle, har The Love Gangsters etablerat sig som varma förespråkare för den amerikanska musiktraditionen, särskilt den med rötter i södra USA. Denna djupa kärlek till musiken har tjänat som hjärtpunkt i deras låtskrivande, vilket snabbt har gjort dem till lokala favoriter.
Bandets medlemmar är inga nykomlingar i musikvärlden. De har en rik historia av att spela i olika band och har backat upp många framstående artister i en rad genrer, från punkrock och artrock till jazz och Americana.
Konserten är i foajén med stående publik
Hålltider och konsertlängd:
19.00 - Konserthus, biljettkassa och restaurang öppnar
20.15 - The Love Gangsters
21.00 - Jesper Lindell
(Jesper spelar cirka 80 minuter, utan paus).
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jesper Lindell, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April