• Evenemang idag
Onsdag
6
Mars 2024
Gävle Konserthus Gävle

Trio Circle & Daniel Karlsson hyllar Billy Strayhorn!

Trio Circle & Daniel Karlsson hyllar Billy Strayhorn!
Trio Circle består av tre namnkunniga och starka personligheter som verkligen tar till vara på möjligheterna i den öppna och kreativa klangvärld som erbjuds i sättningen saxofon, bas och trummor. Nu bjuder de in pianisten Daniel Karlsson och hyllar Billy Strayhorn! Under ett mångårigt samarbete kunde man höra Duke Ellingtons orkester framföra många av huskompositören Strayhorns verk och sedan mitten av 1900-talet har små och stora band fortsatt tolka hans karaktäristiska och fantastiska musik!


Med musikerna i Trio Circle följer en lång lista av projekt och ensembler inom svensk och internationell jazz. Med inspiration från från trios ledda av Joe Henderson, Sonny Rollins och Joe Lovano startade Magnus, Hans och Oscar Trio Circle för fem år sedan. Sedan dess har de hunnit med en mängd konserter och i januari 2022 släppte de sitt första självbetitlade album som fick ett mycket fint mottagande! Magnus har under de senaste 15 åren lett flera egna grupper och hörts som personlig röst, solist och medlem i flera av landets ledande storband som Håkan Broströms New Places Orchestra och konserthusets egna Blue House Jazz Orchestra. Precis som Hans inledde Magnus karriären i legendariska Fredrik Norén Band. Hans har under många år varit anlitad av de allra främsta: Putte Wickman, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren m fl och han är också det självklara valet för internationella storstjärnor som Scott Hamilton, Ken Peplowski, Harry Allen och Champion Fulton som han turnerat med i Europa och USA. Oscar har trots sin unga ålder redan blivit etablerad på den svenska jazzscenen. Han har under sin musikaliska karriär spelat med giganter som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jan Allan och Harry Allen. Oscar har mottagit flertalet stipendier och priser för sitt trumspel, bl a Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award 2017, Uppsala Jazzstiftelse 2021 och han var den första att bli tilldelad Jazzaspen 2021.
Bandets gäst är en av landets mest framstående och personliga pianister, Daniel Karlsson! Daniel är välkänd genom sina samarbeten med bland annat Magnus Öström, Till Brönner, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och förstås Grammisbelönade Oddjob! Just nu leder han framgångsrikt sin trio tillsammans med Christian Spring och Fredrik Rundqvist. De har precis släppt gruppens senaste album ”Sorry Boss”.
Magnus Do?lerud – tenorsax
Hans Backenroth – bas
Oscar Johansson Werre - trummor
Daniel Karlsson – piano
Konsertens längd: Cirka 2 timmar, inklusive paus.
Arrangör: Gävla JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Trio Circle & Daniel Karlsson hyllar Billy Strayhorn!, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April