THE ARK - Sveriges glammigaste rockband återförenas för en stor sommarturné 2020!

Tjugo år efter debuten och nästan 10 år sen bandet deklarerade att de lagt av så återuppstår ett av Sveriges och 2000-talets största band med en återföreningsturné för att fira jubileet.

The Ark har återuppstått!

Här kan ni boka de officiella biljetterna till The Arks sommarturné!

16 september 2011 - tog The Ark farväl med sin avskedskonsert på Gröna Lund. Efter det har bandet inte haft några planer på att återförenas och alla bandmedlemmarna har idag nya lyckade karriärer. Så det är inte för pengarna som de gör detta nu.

The Ark säger i ett pressmeddelande:

”Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, saknat att hänga som band och att träffa den publik som gillar vår musik och som hängt med i vått och torrt. När nu 20-årsjubileet för debutskivan närmade sig kände vi att vi ville fira det med att stå tillsammans på scen igen för en sommar. Vi vill bjuda på en maxad show, den totala Ark-upplevelsen. Vi är så taggade och ser fram emot att få åka ut och möta den publik som vill höra oss”

Bandet bestående av Ola Salo, Mikael Jepson, Martin Axén, Jens Andersson, Lasse Ljungberg och Sylvester Schlegel har alltid gått sin egen väg och hyllar utanförskapet och unikhetens storhet i individen. Våga vara den du är och be aldrig om ursäkt för din existens har på något sätt varit bandets ledord genom hela karriären.

Som LiveNation låter beskriva bandet på sin sajt är väldigt träffande:

”The Ark var alltid lite mer färgstarka, teatraliska, oblyga och vidsynta än alla andra. En ostoppbar livemaskin som aldrig tvekade inför att dela med sig av livsfilosofiska tänkvärdheter, och det är ju inte så att vi behöver mindre av sådant i dag än vad fallet var då.”

Det har om någon, den evige estradören Ola Salo bevisat om och om igen och har blivit en av Sveriges mest unika och älskade artister. Han har jämförts med stora världsstjärnor som David Bowie och Freddie Mercury under deras glanstids dagar.

Med hits som “It Takes a Fool to Remain Sane”, ”Calleth You, Cometh I”, “One of Us is Gonna Die Young”, “The Worrying Kind”, “Breaking Up with God”, “Let Your Body Decide”, “Father of a Son” med flera är The Ark en självklar del av svensk folksjäl och pophistoria!

Sommarens turné kommer än en gång bevisa hur uppenbart sant det är!

Boka även hotell i anslutning till The Ark konserten här!

Turnéplan ”The Ark Reunion Tour”

28 juni Stockholm Lollapalooza Stockholm

2 juli Göteborg Trädgårdsföreningen

3 juli Oskarshamn Latitud 57

4 juli Åbo Ruisrock

7 juli Fårö Stora Gåsemora Gård

10 juli Gävle Furuvik

11 juli Höga Kusten Naturscen Skuleberget

17 juli Linköping Stångebrofältet

18 juli Borgholm Borgholms Slottsruin

25 juli Sundsvall Sundsvalls Torgfest

29 juli Halmstad Tylösand

30 juli Arvika Arvika Hamnfest

31 juli Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest

1 augusti Östersund Storsjöyran

7 augusti Helsingborg Sofiero Slott

8 augusti Rättvik Dalhalla

20 augusti Umeå Umeå Energi Arena

21 augusti Huskvarna Folkets Park

22 augusti Örebro Gustavsvik

Boka hotell i samband med The Ark konserten här!