Torsdag
21
November 2024
Gävle Konserthus Gävle

Song of Sotali

Song of Sotali
Välkommen till en suggestiv konsertföreställning om den mystiska Färjkarlen, som långsamt färdas längs älven genom ett förtrollat drömlandskap. Fantasifulla skugganimationer ackompanjeras av magisk livemusik på instrument som stråkharpa, nyckelharpa, luta, moraoud och ramtrumma.

Det här är ett unikt samarbete mellan den amerikanska animatören Chris Rippey och folkmusikduon Pettersson & Fredriksson tillsammans med slagverkaren Magnus Lundmark. Konserten är baserad på musiken från Pettersson & Fredrikssons skiva Sotali, som kom 2010, men framförs nu på nytt sätt med ålderdomliga instrument som stråkharpa och moraoud. Chris Rippeys poetiska animationer inspirerade av Lotte Reineger ger musiken nytt liv och mening. I samband med konserten kommer också skivan Sotali för första gången att släppas på vinyl!
Daniel Pettersson: Nyckelharpa, stråkharpa och flöjter
Daniel Fredriksson: Luta och moraoud
Magnus Lundmark: slagverk
Animationer och sound design: Chris Rippey
Konsertlängd: Cirka 60 minuter, igen paus.
Konserthuset och biljettkassan öppnar två timmar innan evenemanget börjar.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Torsdag 21 November 2024 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Song of Sotali, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj