Lördag
29
Mars 2025
Gävle Konserthus Gävle

Kompositören är död

Christian Reif CHEFDIRIGENT
VÄRD Meddelas
C. SAINT-SAENS Danse Macabre

J. HALVORSEN Norska äventyrsbilder
N. STOOKEY The composer is dead
I Nathaniel Stookeys musikaliska mordgåta Kompositören är död kan mördaren sitta var som helst i orkestern! Följ med när inspektören försöker ta reda på vem i Gävle Symfoniorkester som har mördat kompositören. På pulten möter vi chefdirigent Christian Reif i en familjekonsert som inleds med Camille Saint-Saens Danse Macabre och Johan Halvorsens Norska äventyrsbilder.
Passar små och stora barn från 8 år.
The Composer is Dead av Nathaniel Stookey har blivit ett av de mest spelade orkesterverken under 2000-talet. Verket beställdes av San Francisco Symphony och är likt Prokofjevs Peter och vargen, där en berättare presenterar symfoniorkesterns instrument på ett pedagogiskt och underhållande sätt. När Nathaniel Stookey fick uppdraget bestämde han sig för att skapa en spännande mordgåta, där varje medlem i orkestern är en misstänkt. Texten skrevs av Lemony Snicket, pseudonym för den framgångsrika författaren Daniel Handler. Både Stookey och Handler har ibland själva agerat berättare i verket.
I verket hörs bland annat en ovanlig duett för tuba och harpa. Avslutningen innehåller musikaliska citat från berömda verk med koppling till döden, som requiem och begravningsmarscher. På frågan om att beskriva texten till The Composer is Dead svarade Lemony Snicket: "Boo hoo!"
Rekommenderas från 8 år
Konsertlängd: ca 1 timme
Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.

Biljetter & tider

Lördag 29 Mars 2025 14:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kompositören är död, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli