• Evenemang idag
Fredag
3
Maj 2024
Gävle Konserthus Gävle

Iiris Viljanen & Stina Ekblad - Ingen vet alls hur jag har det

Iiris Viljanen och Stina Ekblad
Ingen vet alls hur jag har det
Ett möte mellan skådespelaren Stina Ekblad och musikern Iiris Viljanen. De växte upp i grannbyar i Österbotten och träffades i Stockholm. Tre decennier skiljer dem åt men de delar ett barnsligt österbottenlöst mörker och en känsla för spovar och vårljus.

”Ingen vet alls hur jag har det
Livet är konstigt nu”

Om livskriser i folkdräkt och livet just nu. Om mormor, mammor och det inre barnet med råddigt hår. Om naturen som tröstar oss efter våra själsliga uppvaknanden vid Slussen. Om att komma hem och komma bort. Om giftiga liljekonvaljer - och om huruvida bussen upp till Vasa tar med svenskar som vill på?

I Ingen vet alls hur jag har det hörs två starka finlandssvenska röster – Stina Ekblad och Iiris Viljanen i ett konstnärligt möte på scen. De växte upp i grannbyar i Österbotten, men träffades i Stockholm. Tre decennier skiljer dem åt men de delar ett barnsligt österbottenlöst mörker och en känsla för spovar och vårljus.
”Så blev man kvinna. Man stadgade sig. Man bröt upp. Man bröt ihop. Man hittade sig själv. Det var inte alltid så roligt. Man satte fan i båten och började ro. Man rodde och rodde och kom aldrig till stranden, för det är en del av själva fanskapet.”
Stina Ekblad är född 1954 i Solf, Österbotten. Hon har länge tillhört Dramatens fasta ensemble, under större delen av sin karriär har hon varit verksam i Sverige och har medverkat i en lång rad produktioner på Dramaten. De senaste produktionerna hon medverkade i var Elektra, Tintagiles död och Kvinnostaden. Stina är ofta verksam som recitatör av lyrik.

Iiris Viljanen är född 1988 i Tölby, Österbotten. Hon är sångerska, pianist och låtskrivare och sedan 2006 bosatt i Sverige. 2016 solodebuterade hon och har sedan dess släppt album som Mercedes, Den lilla havsfrun och En finsk jul. Viljanen sjunger och rappar på österbottnisk dialekt.

Medverkande:
Stina Ekblad - skådespelare
Iiris Viljanen - sång, piano, orgel, rhodes
Martin Höper - bas
Simon Lägervik Sjöstedt - gitarr, mandolin, piano
Nino Keller - trummor

Dramaturg och regiöga: Irena Kraus
Illustration: Anja Reponen
Fotograf: Margareta Bloom Sandebäck
Föreställningens längd är cirka 1 timme och 30 minuter, utan paus.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Iiris Viljanen & Stina Ekblad - Ingen vet alls hur jag har det, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli