Måndag
25
November 2024
Gävle Konserthus Gävle

Nötknäpparen - Den Ukrainska Balettens Stjärnor

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen!
En vacker saga om unga Claras äventyr, full av spännande berättelser, som förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.
Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik - dansarna kommer att presentera historien om en flickas bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner till sist.
Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av den onde råttkugen, och möss som är större än livet, och hur hon förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.
Nu är det dags att fylla dig själv med förundran, och detta är platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar.
Nötknäpparens är idealisk som den första baletten barn kan bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning!
Ursprunglig koreografi av Marius Petipa, musik av Tjajkovskij, och framföras nu av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 turnérande över hela Europa.
Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur för folket", för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december 2024 i Norge, Sverige och Danmark.
Arangör: KULTUR FOR FOLKET AS
Föreställningslängd: ca 2 tim inkl 20 mins paus

Biljetter & tider

Måndag 25 November 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nötknäpparen - Den Ukrainska Balettens Stjärnor, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj