Onsdag
20
November 2024
Gävle Konserthus Gävle

Ellen Andersson

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en: den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Hon har etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen, med ett fängslande och personligt sound.
Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands. Skivan prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. “Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg i Tidningen Vi.
2020 släpptes uppföljaren “You Should Have Told Me”. ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört”,skrev Johan Norberg, samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att ”så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling”.
Hösten 2024 släpper Ellen Andersson sitt tredje album! En färgsprakande, innerlig och dynamisk hyllning till den amerikanska pianisten Bill Evans och hans samarbete med Monica Zetterlund. På skivan medverkar de danska musikerna Heine Hansen, piano, Thomas Fonnesbæk, bas och Andreas Svendsen, trummor. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna. Publik kan förvänta sig en fängslande, personlig konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.
Konsertens längd: Cirka 2 timmar, inklusive paus.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Onsdag 20 November 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ellen Andersson, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj