Tisdag
26
November 2024
Gävle Konserthus Gävle

Trail up North

Efter stora framgångar både i Sverige och utomlands, och inte minst efter två års bejublade julkonserter i Gävle Konserthus (I Midvintertid) återvänder nu folkmusiktrion Northern Resonance till Gävle med ett nytt samarbete, tillsammans med den belgiska duon Siger!
Trail up North är ett spännande samarbete mellan den svenska stråktrion Northern Resonance och belgiska duon Siger. Musikerna möttes för första gången på Womex 2021 i Porto där en stark vänskap och längtan efter att skapa musik tillsammans växte fram. Samtliga medlemmar är rotade i traditionsmusiken från regionerna där de växte upp i respektive land och delar en passion för att förnya traditioner och nå ut med instrumentalmusiken till en bredare publik. Med hardingfela, viola d’amore, nyckelharpa, oktavmandola och diatoniskt dragspel skapar grupperna ett varmt sound som tar med åhörarna på en resa från Västeuropa upp till Norden. Med sig har Siger ytterligare två musikvänner, och på scenen ser vi ett riktigt starkt och varierat band med stor folkmusikalisk bakgrund.
Medverkande:
Anna Ekborg Hans-Ers: Viola d’amore
Petrus Dillner: Nyckelharpa
Jerker Hans-Ers: Hardingfela
Ward Dhoore: Oktavmandola
Hartwin Dhoore: Diatoniskt dragspel
Malte Zeberg: Kontrabas
Mischa Grind: Slagverk
Föreställningens längd: Cirka 120 min, inklusive paus.
Konserthuset och biljettkassan och öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Restaurangen öppnar en timme innan föreställningen börjar.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Tisdag 26 November 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Trail up North, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj