Torsdag
31
Oktober 2024
Gävle Konserthus Gävle

The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester

Gävle Konserthus presenterar stolt: The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom.
The Tallest Man on Earth behöver ingen närmare presentation. Han har i åratal tagit publiken med storm världen över. Nu kommer äntligen den folkkäre artisten till Gävle för ett möte med Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Ankarblom som sedan länge är bekant i Gävle, bland annat genom sina symfonisamarbeten med Daniel Norgren, Amason och Symphonic Stomp of Sweden.
The Tallest Man on Earth
Idag är The Tallest Man on Earth, eller Kristian Matsson som han heter utanför scenen, en av världens mest uppskattade singer-songwriters och en av vårt lands största musiksuccéer. En resa som påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n, men det var med skivan ’Shallow Grave’ (2008) som det stora genombrottet kom. Mattson hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och åkte förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp.
Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför – obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Han fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.

Karl-Johan Ankarblom
Arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom har en mångfärgad musikalisk palett. Bland de han har arbetat tillsammans med märks bland andra Anna Netrebko, Bryn Terfel, Katherine Jenkins, Il Divo, Benny Andersson, Peter Mattei, Tommy Körberg, Peter Jöback och Malena Ernman, för att nämna några. I Gävle är han väl bekant hos publiken för sina tidigare konserter tillsammans med Amason, Daniel Norgren och Symphonic Stomp of Sweden med flera. Hans orkestreringar har hörts i stora delar av världen som tillexempel på Broadway, Royal Albert Hall och på English National Opera. Som dirigent har han arbetat tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och i stor utsträckning med CNSO i Prag, för att nämna några.
Föreställningens längd är cirka 2 timmar, inklusive paus.
Arrangör: Gävle Konserthus

Biljetter & tider

Torsdag 31 Oktober 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gävle Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester, Gävle Konserthus

POPULÄRT I Gävle JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gävle.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gävle. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj